Περιοδικό Σχεδιασμού
Περιοδικό Σχεδιασμού
Το Εστιατόριο Και Το Κατάστημα Udon

Inami Koro

Το Εστιατόριο Και Το Κατάστημα Udon Πώς μπορεί η αρχιτεκτονική να αντιπροσωπεύει μια γαστρονομική ιδέα; Το Edge of the Wood είναι μια προσπάθεια να απαντήσετε σε αυτό το ερώτημα. Ο Inami Koro ανακαλύπτει εκ νέου το παραδοσιακό ιαπωνικό πιάτο Udon, διατηρώντας παράλληλα τις κοινές τεχνικές προετοιμασίας. Το νέο κτίριο αντικατοπτρίζει την προσέγγισή τους επανεξετάζοντας τις παραδοσιακές ιαπωνικές ξύλινες κατασκευές. Απλοποιήθηκαν όλες οι γραμμές περιγράμματος που εκφράζουν το σχήμα του κτηρίου. Αυτό περιλαμβάνει το γυάλινο πλαίσιο που είναι κρυμμένο μέσα στους λεπτούς ξύλινους στύλους, την κλίση της οροφής και της οροφής και τις άκρες των κάθετων τοίχων που εκφράζονται όλα με μία μόνο γραμμή.

Φαρμακείο

The Cutting Edge

Φαρμακείο Το Cut Edge είναι ένα φαρμακείο διανομής που σχετίζεται με το γειτονικό Γενικό Νοσοκομείο Daiichi στην πόλη Himeji της Ιαπωνίας. Σε αυτόν τον τύπο φαρμακείων ο πελάτης δεν έχει άμεση πρόσβαση στα προϊόντα όπως στον τύπο λιανικής. Μάλλον τα φάρμακά του θα παρασκευαστούν στην πίσω αυλή από έναν φαρμακοποιό αφού παρουσιάσει ιατρική συνταγή. Αυτό το νέο κτίριο σχεδιάστηκε για να προάγει την εικόνα του νοσοκομείου εισάγοντας μια ευκρινή εικόνα υψηλής τεχνολογίας σύμφωνα με μια προηγμένη ιατρική τεχνολογία. Καταλήγει σε ένα λευκό μινιμαλιστικό αλλά πλήρως λειτουργικό χώρο.

Το Κινέζικο Εστιατόριο

Pekin Kaku

Το Κινέζικο Εστιατόριο Η νέα ανακαίνιση του εστιατορίου Pekin-kaku προσφέρει μια στυλιστική ερμηνεία του τι θα μπορούσε να είναι ένα εστιατόριο σε στυλ Πεκίνου, απορρίπτοντας τον παραδοσιακό άφθονα διακοσμητικό σχεδιασμό υπέρ μιας πιο απλοϊκής αρχιτεκτονικής. Το ανώτατο όριο διαθέτει ένα κόκκινο-Aurora που δημιουργήθηκε με κουρτίνες κορδονιών μήκους 80 μέτρων, ενώ οι τοίχοι είναι διακοσμημένοι με παραδοσιακά σκοτεινά τούβλα της Σαγκάης. Πολιτιστικά στοιχεία από την χιλιετή κινεζική κληρονομιά, συμπεριλαμβανομένων των πολεμιστών τερακότας, του κόκκινου λαγού και της κινεζικής κεραμικής, επισημάνθηκαν σε μια μινιμαλιστική οθόνη που παρέχει μια αντίθεση προσέγγισης στα διακοσμητικά στοιχεία.

Το Ιαπωνικό Εστιατόριο

Moritomi

Το Ιαπωνικό Εστιατόριο Η μετεγκατάσταση του Moritomi, ενός εστιατορίου που προσφέρει ιαπωνική κουζίνα, δίπλα στην παγκόσμια κληρονομιά Himeji Castle εξερευνά τις σχέσεις μεταξύ υλιστικότητας, σχήματος και παραδοσιακής ερμηνείας της αρχιτεκτονικής. Ο νέος χώρος προσπαθεί να αναπαράγει το μοτίβο οχυρώσεων από πέτρινα κάστρα σε διάφορα υλικά, συμπεριλαμβανομένων τραχιών και στιλβωμένων πετρών, χάλυβα με επικάλυψη από μαύρο οξείδιο και τατάμι. Ένα δάπεδο φτιαγμένο από μικρά χαλίκια με επικάλυψη ρητίνης αντιπροσωπεύει την τάφρο του κάστρου. Δύο χρώματα, άσπρο και μαύρο, ρέει σαν νερό από έξω και διασχίζει την ξύλινη πόρτα εισόδου, διακοσμημένη με πλέγμα, στην αίθουσα υποδοχής.

Η Οικογενειακή Κατοικία

Sleeve House

Η Οικογενειακή Κατοικία Αυτό το πραγματικά μοναδικό σπίτι σχεδιάστηκε από τον διάσημο αρχιτέκτονα και λόγιο Adam Dayem και κέρδισε πρόσφατα τη δεύτερη θέση στον διαγωνισμό American-Architects US Building of the Year. Η κατοικία 3-BR / 2.5-μπάνιου βρίσκεται σε ανοιχτά, κυλιόμενα λιβάδια, σε ένα περιβάλλον που προσφέρει προστασία της ιδιωτικής ζωής, καθώς και δραματική θέα στην κοιλάδα και στο βουνό. Όσο αινιγματικό και πρακτικό, η δομή έχει σχεδιαστεί διαγραμματικά ως δύο τεμνόμενοι όγκοι που μοιάζουν με μανίκι. Η βιώσιμη ξυλεία πρόσοψη από ξύλο δίνει στο σπίτι μια τραχιά, ξεπερασμένη υφή, μια σύγχρονη επανερμηνεία παλαιών αχυρώνων στην κοιλάδα του Hudson.

Ο Χώρος Τέχνης

Surely

Ο Χώρος Τέχνης Πρόκειται για μια τέχνη, απλή και λιανική, όλα συνδυάζονται σε ένα χώρο. Δεδομένου ότι η αρχιτεκτονική είναι ένα εργοστάσιο που λειτουργεί ως γάντζος ένδυσης. Όλο το κτίριο διατηρεί μια στίγματα υφή του τοίχου, καθώς μια υφή στρώματος του χώρου, δημιουργεί μια διαφορετική αντίθεση με το εξωτερικό, δημιουργεί επίσης μια εμπειρία χώρου. Εγκατέλειψε πάρα πολύ σκληρή διακόσμηση, χρησιμοποίησε κάποια απαλή διακόσμηση για εμφάνιση που δημιούργησε μια χαλαρωτική αίσθηση. Η αντίθεση μεταξύ δημιουργίας και πρώιμου σταδίου είναι πιο ευέλικτη για τη βιώσιμη ανάπτυξη του χώρου στο μέλλον.