Περιοδικό Σχεδιασμού
Περιοδικό Σχεδιασμού
Κομμωτήριο

Taipei Eros

Κομμωτήριο Τα κομμωτήρια βασίζονται στη γεωμετρία των μαύρων, λευκών και γκρίζων χρωμάτων. Οι χειρονομίες της κοπής των μαλλιών μεταφράζονται στη συγκέντρωση των γλυπτικών οντοτήτων. Το τριγωνικό μοτίβο διαμορφώνει τους λειτουργικούς κύβους και τα επίπεδα από την οροφή έως το δάπεδο μέσω των ενεργειών της συσσώρευσης, κοπής και ραψίματος. Οι φωτεινές ράβδοι που είναι ενσωματωμένες στις διαχωριστικές γραμμές συμβάλλουν σε πολλές ζώνες φωτισμού, χρησιμεύοντας ως συμπληρωματικός φωτισμός, ενώ ταυτόχρονα επιλύουν την κατάσταση της χαμηλωμένης οροφής. Επεκτείνονται και μαιάνδρον με την αντανάκλαση του μεγάλου καθρέφτη, μετακινούνται ελεύθερα μεταξύ των επιπέδων και της τρισδιάστατης.

Ο Ιδιωτικός Κήπος

Ryad

Ο Ιδιωτικός Κήπος Η πρόκληση συνίστατο στον εκσυγχρονισμό μιας παλιάς εξοχικής κατοικίας και τη μετέτρεψε σε ένα χώρο γαλήνης και ηρεμίας, εργαζόμενοι διεξοδικά τόσο στις αρχιτεκτονικές όσο και στις περιοχές του τοπίου. Η πρόσοψη ανανεώθηκε, έγινε αστική εργασία στα πεζοδρόμια και κατασκευάστηκε η πισίνα κολύμβησης και οι τοίχοι συγκράτησης, δημιουργώντας νέα σφυρηλατημένα σιδηρουργεία για τις καμάρες, τους τοίχους και τους φράκτες. Η κηπουρική, η άρδευση και η δεξαμενή, καθώς και κεραυνός, έπιπλα και αξεσουάρ ήταν επίσης ολοκληρωμένα.

Καφέ Και Εστιατόριο

Roble

Καφέ Και Εστιατόριο Η ιδέα του σχεδιασμού της προήλθε από τις μπριζόλες και τα καπνοπωλεία των ΗΠΑ, και ως αποτέλεσμα της ερευνητικής ομάδας πρώτης φάσης, η ερευνητική ομάδα αποφάσισε να χρησιμοποιήσει ξύλο και δέρμα με σκούρα χρώματα όπως το μαύρο και το πράσινο, μαζί με το χρυσό και το τριαντάφυλλο ο χρυσός λήφθηκε με ένα ζεστό και ελαφρύ πολυτελές φως. Τα χαρακτηριστικά του σχεδιασμού είναι 6 μεγάλοι κρεμασμένοι πολυέλαιοι που αποτελούνται από 1200 χειροποίητο ανοδιωμένο ατσάλι. Όπως επίσης και ο μετρητής ράβδων 9 μέτρων, ο οποίος καλύπτεται από μια ομπρέλα 275 εκατοστών που αποτελείται από όμορφα και διαφορετικά μπουκάλια, χωρίς καμία υποστήριξη καλύπτει τον μετρητή ράβδων.

Η Αρχιτεκτονική Έρευνα Και Ανάπτυξη

Technology Center

Η Αρχιτεκτονική Έρευνα Και Ανάπτυξη Το αρχιτεκτονικό έργο του Τεχνολογικού Κέντρου έχει ως κατευθυντήρια γραμμή την ενσωμάτωση του αρχιτεκτονικού συνόλου στο γύρω τοπίο, έναν ήσυχο και ευχάριστο χώρο. Αυτή η καθοριστική ιδέα καθιστά το σύνολο ένα εξανθρωπισμένο ορόσημο, που προορίζεται για την απαραίτητη πνευματική εμβάπτιση των ερευνητών που θα ενεργήσουν σε αυτό, που εκφράζονται στην πλαστική και εποικοδομητική πρόθεσή της. Ο εντυπωσιακός και ολοκληρωμένος σχεδιασμός των στεγών σε κοίλη και κυρτή μορφή αγγίζει σχεδόν τις τονισμένες οριζόντιες γραμμές που ορίζουν έτσι, τα κύρια χαρακτηριστικά του αρχιτεκτονικού συγκροτήματος.

Η Εσωτερική Διακόσμηση

Gray and Gold

Η Εσωτερική Διακόσμηση Το γκρι χρώμα θεωρείται βαρετό. Σήμερα όμως αυτό το χρώμα είναι ένα από τα head-liner σε στυλ όπως σοφίτα, μινιμαλισμός και υψηλής τεχνολογίας. Το γκρι είναι το χρώμα της προτίμησης της ιδιωτικής ζωής, της ηρεμίας και της ξεκούρασης. Καλεί κυρίως αυτούς που εργάζονται με ανθρώπους ή ασχολούνται με γνωστικές απαιτήσεις, ως γενικό εσωτερικό χρώμα. Οι τοίχοι, η οροφή, τα έπιπλα, οι κουρτίνες και τα πατώματα είναι γκρι. Οι αποχρώσεις και ο κορεσμός του γκρι είναι διαφορετικές μόνο. Ο χρυσός προστέθηκε με πρόσθετες λεπτομέρειες και αξεσουάρ. Τονίζεται από το πλαίσιο εικόνων.

Σπίτι

Santos

Σπίτι Χρησιμοποιώντας το ξύλο ως το κύριο κατασκευαστικό στοιχείο, το σπίτι μετατοπίζει τα δύο επίπεδα σε τομή, δημιουργώντας μια γυάλινη οροφή για ενσωμάτωση στο περιβάλλον και επιτρέποντας την είσοδο του φυσικού φωτός. Ο χώρος διπλού ύψους αρθρώνει τη σχέση μεταξύ του ισογείου, του επάνω ορόφου και του τοπίου. Μια μεταλλική οροφή πάνω από τον φεγγίτη πετά, προστατεύοντάς την από την εμφάνιση του δυτικού ήλιου και επισκευάζοντας επίσημα τον όγκο, πλαισιώνοντας το όραμα του φυσικού περιβάλλοντος. Το πρόγραμμα διαρθρώνεται εντοπίζοντας δημόσιες χρήσεις στο ισόγειο και ιδιωτικές χρήσεις στον επάνω όροφο.