Περιοδικό Σχεδιασμού
Περιοδικό Σχεδιασμού
Εστιατόριο

Jiao Tang

Εστιατόριο Το έργο είναι ένα εστιατόριο hotpot, που βρίσκεται στο Τσενγκντού της Κίνας. Η σχεδιαστική έμπνευση προέρχεται από την αρμονική συνύπαρξη ανθρώπου και φύσης στον Ποσειδώνα. Το εστιατόριο είναι οργανωμένο με επτά θέματα σχεδιασμού για να απεικονίσει ιστορίες για τον Ποσειδώνα. Οι έννοιες του κινηματογράφου και της τηλεόρασης, της τέχνης, της επιστήμης και της τεχνολογίας, ο αρχικός διακοσμητικός σχεδιασμός επίπλων, οι λαμπτήρες, τα επιτραπέζια σκεύη κ.λπ., προσφέρουν δραματική συναρπαστική εμπειρία στους επισκέπτες. Η συνεγκατάσταση υλικών και η χρωματική αντίθεση δημιουργούν ατμόσφαιρα χώρου. Η τεχνική της μηχανικής εγκατάστασης εφαρμόζεται για να βελτιώσει την αλληλεπίδραση στο χώρο και την εμπειρία των καταναλωτών.

Σαλόνι

BeantoBar

Σαλόνι Ένα σημαντικό στοιχείο αυτού του σχεδιασμού ήταν να αναδείξει την ελκυστικότητα των υλικών που χρησιμοποιήθηκαν. Το κύριο υλικό που χρησιμοποιήθηκε ήταν ο δυτικός κόκκινος κέδρος, ο οποίος χρησιμοποιείται επίσης στο πρώτο τους κατάστημα στην Ιαπωνία. Ως τρόπος εμφάνισης του υλικού, η Riki Watanabe συσσωρεύει ένα μωσαϊκό μοτίβο συγκεντρώνοντας κομμάτια ένα προς ένα σαν παρκέ, κάνοντας χρήση της ουσίας των υλικών άνισων χρωμάτων. Παρά τη χρήση των ίδιων υλικών, κόβοντάς τα, η Riki Watanabe μπόρεσε να μεταβάλει επιτυχώς τις εκφράσεις ανάλογα με τις οπτικές γωνίες.

Εστιατόριο

Nanjing Fishing Port

Εστιατόριο Το έργο είναι ένα ανακαινισμένο εστιατόριο με τρεις ορόφους στο Ναντζίνγκ, καλύπτει περίπου 2.000 τ.μ. Εκτός από την τροφοδοσία και τις συναντήσεις, η κουλτούρα τσαγιού και η καλλιέργεια κρασιού είναι διαθέσιμες. Η διακόσμηση συνδέει μια ζωηρή νέα κινεζική αίσθηση από την οροφή έως την πέτρινη διάταξη στο πάτωμα. Η οροφή είναι διακοσμημένη με αρχαία κινεζικά αγκύλια και στέγες. Αποτελεί το κύριο στοιχείο του σχεδιασμού στην οροφή. Υλικά όπως ξύλο καπλαμά, χρυσό ανοξείδωτο ατσάλι και ζωγραφική που υποδηλώνει νέα κινεζική αίσθηση αναμιγνύονται για να δημιουργήσουν ένα νέο κινεζικό χώρο αίσθησης.

Το Φαγητό Και Η Εργασία

Eatime Space

Το Φαγητό Και Η Εργασία Όλοι οι άνθρωποι δικαιούνται να συνδέονται με το χρόνο και τη μνήμη. Η λέξη Eatime ακούγεται σαν χρόνος στα κινέζικα. Ο χώρος φαγητού προσφέρει χώρους για να ενθαρρύνει τους ανθρώπους να τρώνε, να εργάζονται και να θυμούνται ειρηνικά. Η έννοια του χρόνου αλληλεπιδρά με το εργαστήριο στενά, το οποίο έχει δει αλλαγές με την πάροδο του χρόνου. Με βάση το στυλ του εργαστηρίου, ο σχεδιασμός περιλαμβάνει τη βιομηχανική δομή και το περιβάλλον ως βασικά στοιχεία για την κατασκευή χώρου. Το Eatime αποτίει φόρο τιμής στην πιο αγνή μορφή σχεδιασμού, αναμειγνύοντας με ευκρίνεια τα στοιχεία που προσφέρονται τόσο στην πρώτη όσο και στην τελική διακόσμηση.

Κατάστημα Γυαλιών

FVB

Κατάστημα Γυαλιών Το κατάστημα γυαλιών προσπαθεί να δημιουργήσει έναν μοναδικό χώρο. κάνοντας καλή χρήση του διογκωμένου πλέγματος με διαφορετικά μεγέθη οπών μέσω ανασυνδυασμού και επίστρωσης και εφαρμόζοντάς τα από τον αρχιτεκτονικό τοίχο έως την εσωτερική οροφή, εμφανίζεται το χαρακτηριστικό του κοίλου φακού - διαφορετικές επιπτώσεις από την απόσταση και την ασάφεια. Με την εφαρμογή κοίλου φακού με την γωνιακή ποικιλία, τα στριμμένα και κεκλιμένα εφέ των εικόνων παρουσιάζονται στη σχεδίαση οροφής και στην καμπίνα οθόνης. Η ιδιότητα του κυρτού φακού, που αλλάζει τα μεγέθη των αντικειμένων κατά βούληση, εκφράζεται στον τοίχο της έκθεσης.

Βίλα

Shang Hai

Βίλα Η βίλα ήταν εμπνευσμένη από την ταινία The Great Gatsby, επειδή ο άντρας ιδιοκτήτης είναι επίσης στον χρηματοοικονομικό κλάδο, και η οικοδέσποινα του αρέσει το παλιό στυλ αρτ ντεκό της Σαγκάης της δεκαετίας του 1930. Αφού οι σχεδιαστές μελέτησαν την πρόσοψη του κτιρίου, συνειδητοποίησαν ότι είχε επίσης στιλ αρ ντεκό. Έχουν δημιουργήσει έναν μοναδικό χώρο που ταιριάζει στο αγαπημένο στιλ αρ ντεκό της δεκαετίας του 1930 και είναι σύμφωνος με τον σύγχρονο τρόπο ζωής. Προκειμένου να διατηρήσουν τη συνοχή του χώρου, επέλεξαν μερικά γαλλικά έπιπλα, λαμπτήρες και αξεσουάρ που σχεδιάστηκαν τη δεκαετία του 1930.